tisdag 24 april 2012

S: Diskution

Vi Vill nu på bloggen starta en diskution.
Vilka förväntningar har ni som sökt till räddningstjänst programen på Drottningblanka Gymnasieskola. Det spelar absolut ingen roll vilken skola ni sökt in på eller om ni fått preliminert besked på att ni kommit in eller om ni  fortffarande funderar på omval.

Skriv gärna allt från vad ni förväntar er när det gäller Lärare, Studiebesök eller kanske vilka kurser ni tänker välja till och varför.
Vad ni vill uppleva och vara med om under era 3år på skolan?

Frågor är alltid okej att ställa här på bloggen. Vi svarar så gott vi kan och skickar er vidare med de frågor vi inte kan svara på. ni läsare kanske har svar på frågan svara gärna på varandras frågor :)

Med detta sagt ser vi fram emot diskutionen och era komentarer.

Kram Sabina. :)

7 kommentarer:

  1. Jag har sökt till skolan och jag ser mycket fram emot att gå räddninstjänst.
    jag förväntar mig att vi kommer få göra mycket som har med räddninstjänst att göra som exempel vara med på övningar. Så det inte blir som alla säger att det inte är så mycket inriktning.

    någon som går på programet nu. vad tycker ni om det? är det mycke ellerbara lite.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har varit ute på fältet riktigt mycket faktiskt. vi har exempel varit på vårld mässa i Lund, vi har varit på studiebesök ett antal gånger. Vi har också haft en polis, brandman samt en undersöterska på besök.
      vi kommer så klart att få göra mycket mer men intresset och idèerna måste komma från eleverna. :)

      Kram Sabina.

      Radera
  2. Håller med! jag hoppas på många övningar inom räddningstjänst. Även andra blåljusmyndigheter vill vi gärna sammarbeta mycket med.!! Allt som rör nödnummret 112 så att säga, men mest räddningstjänst eftersom det är profilen. Sjlälvklart många olika studiebesök och prova-på dagar. Det räcker med att man är statister så lär man sig mycket och det är guld värt!
    Ha de!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Prova på dagar och att vara statister har vi inte gjort än men det låter riktigt roligt med just prova på dagar ( inget jag har funderat på). vi skulle ju vara statister men som ni kanske har sett blev det inställt. Som sagt står vi högt på listan och de kommer ta kontakt med oss så fort de har något på gång. :)

      Kram Sabina.

      Radera
    2. Ja det kan ni, om ni vill redan framföra redan nu. Prova på dagar hade varit mycket trevligt och uppskattat!

      Radera
  3. Det som är så bra med att gå räddningstjänst är att det faktiskt är väldigt mycket praktiskt, och att man får pröva på alla möjliga sorters övningar som 112 håller på med. Har förhoppningar om att göra en samlad övning med dom andra räddningstjänst eleverna på Drottningblankas skolor. Till exempel i höstas så var min klass iväg på ett "läger" med skolan i en vecka där vi fick testa på polis, brandman och sjukvårds övningar. Det var nog en av dom roligaste veckorna i mitt liv! Tycker det är en fantastisk linje och är riktigt glad över att ha valt det.

    /Johannes
    Drottningblanka Varberg
    Räddningstjänst år 1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skillnaden mellan Malmö och Varberg är väldigt olika när det kommer till upplägg av kurser och hur kurserna ska vara upplagda.

      Vi i Malmö ska också få åka iväg under en längre period och få jobba mycket praktiskt.

      Anledningen att vi inte har gjort det är för att vi anser att vi behöver ha mycket mer grundutbildning innan man börjar utmana sig.

      Så därför blir det inte så stora utflykter i 1an men vi vet och kan övertyga om att det kommer bli resor. :)


      Kram Sabina.

      Radera